2022 DGS Taban Puanları ve Sıralamaları

2022 DGS Taban Puanları ve Sıralamaları
2022 DGS Taban Puanları ve Sıralamaları
service

Dikey Geçiş Sınavı ile lisans programlarına geçmek isteyen öğrenciler için önemli bir kaynak olan DGS taban puanları ve sıralamaları hakkında her şey bu içeriğimizde.

Her sınavda olduğu gibi DGS sınavında da öğrenciler taban puanlarına ve sıralamalara önem veriyor. Çünkü DGS ile bölüm kazanırken sınav başarısı kadar iyi bir tercih süreci planlamak da büyük önem arz ediyor. Bu noktada öğrenciler ilk etapta yerleşmek istedikleri bölümün ve üniversitenin taban puanları ile sıralamalarına göz atıyor.

Sizler için DGS taban puanları ve DGS AÖF taban puanları hakkında bir miktar araştırma yaptık. Yaptığımız bu araştırma sonucunda taban puanı ve sıralama verilerini nasıl daha iyi ibr şekilde kullanabileceğinizi öğreneceksiniz.

İşte detaylar;

2022 DGS Taban Puanları

Dikey Geçiş Sınavı taban puanlarına bakarken ilk etapta yerleşmek istediğiniz bölüme ait verileri çıkartın. Bunun için bir excel tablosu oluşturabilirsiniz.

Üniversitelerin önceki yıllarda aldıkları taban puanlarını listeledikten sonra kendi puanınızın hangi aralıkta yer aldığına göz atın. Örneğin DGS puanı 350 olan bir öğrenci tercih yaparken ilk sıralara 350-375 puan aralığındaki üniversiteleri, son sıralara da 300-350 puan aralığındaki üniversiteleri yazmalıdır.

Tabi bu durum belirli üniversitelere gitmek isteyen öğrenciler için doğru olmaz. Bu öğrencilerin istekleri doğrultusunda tercih sıralaması yapması daha doğru olacaktır. Ancak o zaman da açıkta kalma ve tercihi başarısız bir şekilde tamamlama riski bulunuyor.

2022 DGS Sıralamaları

DGS taban puanlarının yanı sıra sıralamalara da göz atmanız sizin için doğru olacaktır. Her ne kadar sıralamalar puanlara göre belirleniyor olsa da her yıl DGS sınavına giren kişi sayısı arttığı için daha net bir sonuç elde edersiniz.

DGS sıralamaları ile başvuru yaparken geçmiş yıllara ait DGS sıralama verilerini paylaşan web sitelerinden yardım alabilirsiniz. Bu web sitelerinden kendi bölümünüze ait sıralama verilerini çektikten sonra aynı şekilde DGS taban puanı verilerini de alın.

Sonraki aşamada sıralama ve taban puanı açısından benzerlik gösteren bölümleri bir kenara ayırın. Son olarak kendi sıralamanızı ve puanınızı ilgili aralığa yerleştirin. Bu sayede açıkta kalma olasılığınız en az düzeye inecektir.

Tabi bu durum az önce de bahsettiğimiz gibi belirli bölüm ve üniversitelere yerleşmek isteyen kişiler için geçerli değil.

2022 DGS Taban Puanları ve Sıralamaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Başkatip ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin