Herkes bir yerlerde rastgele sektörel fuar alanlarına kesinlikle denk gelmiştir. Fuarlar firmaların ve kişilerin yeni başlayan sektörel gelişmeleri öğrenmesini sağlamaktadır. Katılan firma için de fuara katılmanın amacı tanınmak ve sektörde bulunduğu konumu daha da sağlamlaştırmaktır.
Fuarlar, çok firmanın bir arada bulunduğu mekanda olduğundan dolayı daha önce bahsettiğim gibi sektörünüzle ilgili yenilikleri takip edebileceğiniz, rakiplerinizi inceleyebileceğiniz, onların satış stratejisi, müşteri ile olan iletişimleri gibi daha bir çok etkeni inceleyebileceğiniz yerlerdir. Buralardan esinlenerek kendi yaptığınız işi daha ileriye taşıma ve sektörde fark oluşturma gibi imkanları elde etmeniz mümkün.
Bu fuarlarda yeni çıkmış ve kaliteli teknolojileri deneyebilirsiniz. Bu yeni ürünleri kendi ürünlerinizle karşılaştırarak fikir elde edebilir, kendi yaptığınız hataları görebilirsiniz.
Firmalar Neden Sektöründe Yapılan Fuarları Kesinlikle Katılmalıdır?
İçindekiler
Sektörel fuar alıcı ve satıcılar için bir buluşma noktası görevi görmektedir. Firmalar alıcıları hakkında veri toplayarak karlılık yüzdelerini arttırmak amaçlı bu fuarlara katılım göstermektedir. Katılan firmalar arasında da yeni projeler oluşturulabilir, ortaklıklar kurulabilir.
Elbette bir firma katıldığı fuardan en yüksek verimi alabilmek için büyük bir ön hazırlığa ihtiyaç duymaktadır. Fuarların fuaye alanlarında görünme oranınızı arttırmak için hazırlanan etkili bir standınız olmalıdır. Standınızın etrafında sloganınızın ve marka logonuzun üzerine basıldığı roll up, kırlangıç bayrak gibi baskı ürünleriniz bulunmalıdır.
Alıcılar İle Karşılaşma İhtimaliniz Yüksek
Fuarlarda sadece işi yapan firmalar değil size satış sağlayacak potansiyel müşterileriniz olabilir. Fuara gelen müşteri bakmaya geldiği ürünü almaya hazır haldedir. Eğer ki müşteriyi kısa zaman içinde fuarda etkilemeyi başarabilirseniz kısa veya uzun vadede o müşteriye bir şeyler satabilme oranınız yüksek olur.
Fuara gelen alım yapacak kişiler, ürün ve firma hakkında bilgi sahibi olmaya ve bu ürüne ait hizmetleri tanımaya gelirler. Sizin bir fuara katılmamanız rakip firmanın müşterilerle iyi iletişim kurduğu, müşterileri etkilediği bir fuara katılması rekabette öne geçmesine sebep olabilir.
Müşterinizden Eleştiri Veya Yorum Alabilirsiniz
Firmalar ticarethaneler oldukları için sürekli para kazanmak durumunda oldukları için kendilerini sürekli yenilemelidirler. İşte bu fuarlarda müşteri ile kurulan iletişimde üretilen ürünün eksik yanları veya ürünü kullanan müşterinin fikirlerini dinleyerek müşterilerinizi daha memnun hale getirebilirsiniz. Ürünlerini müşterilerin isteği doğrultusunda geliştiren firmalara bunun maddi olarak çok daha fazla kazanç getirebileceğini söylemek mümkün.
Müşterinizden aldığınız yorum ilk ağızdan alınmış yani firmanın ürününü deneyimlemiş kişiden alınan yorumdur. Bu yüzden fuarlarda alınan geri bildirimler yüzde yüz güvenilirdir.
Pazar Analizi Yapabilirsiniz
Fuara katılmanın sağlayacağı en büyük avantajlardan bir tanesi de size piyasayı görme imkanı sunmasıdır. Fuara katılan firmaların oluşturduğu etkinlikler, müşterilerin tutumları, katılan sayısı ve bu firmaların ortakları ve daha birçok faktörü fuar alanlarında incelemek mümkündür. Bu sayede mevcut olan stratejinizde ki eksik kısımları görebilir ve zamanında önlem alarak piyasada başarılara imza atabilirsiniz.