Moda ve denim dünyasındaki pozitif dönüşümün global liderlerinden olan premium denim kumaş üreticisi Çalık Denim, Birleşmiş Milletler Conscious Fashion and Lifestyle Network’ün Yıllık Toplantısı’na katılan dünyadaki tek denim partneri oldu. Platformun danışma komitesi üyelerinin, global basının ve moda sektörünün duayenlerinin bir araya geldiği toplantıda Çalık Denim Pazarlama İletişim Müdürü Pınar Demirel Bula, iklim kriziyle yüzleşmeye odaklanan bu etkinlikte “Sorumlu Üretim ve Tüketim: Zamanımız için Tasarlamak” konulu panelde paylaştığı detaylarla Çalık Denim’in lider sorumlu üretim iş modeline dikkatleri çekti.
Dünyanın önde gelen premium denim üreticilerinden Çalık Denim, moda sektörünün toplumlar ve çevre üzerindeki etkisini değerlendiren Birleşmiş Milletler Conscious Fashion and Lifestyle Network’ün Yıllık Toplantısı’na katıldı. 2 Haziran’da Birleşmiş Milletler (BM) New York Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda; moda sektörünün küresel paydaşlarının, sürdürülebilirlik adına şeffaf, kapsayıcı ve dönüştürücü süreçlerinin nasıl desteklendiği ve sektörün geleceği değerlendirildi. Çalık Denim, Birleşmiş Milletler Conscious Fashion and Lifestyle Network’ün bu toplantısına katılan ve destek veren globaldeki tek denim partneri oldu.
Birleşmiş Milletler Ortaklıklar Ofisi ve Fashion Impact Fund tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıda; iklim kriziyle yüzleşme, değer zinciri boyunca cinsiyet eşitliğini sağlama ve pandemi sonrası dirençli bir toparlanma konularında paneller de gerçekleştirildi. Çalık Denim Pazarlama İletişim Müdürü Pınar Demirel Bula, ‘Sorumlu Tüketim ve Üretim: Zamanımız İçin Tasarlamak’ panelinde gerçekleştirdiği konuşmasında; Çalık Denim’in bu kapsamdaki çalışmalarının yanı sıra gezegenimizin geleceği için sektörün sürdürülebilirlik için atması gereken önemli adımları dile getirdi.
Panelde; Çalık Denim’in sektörün dönüşümüne liderlik eden ürün ve teknolojileri, global iş birlikleri ve projelerinden de bahseden Bula, “Çalık Denim olarak 2019 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Küresel Ülkeler Sözleşmesi’nin (UN Global Compact) imzacı firmalarından biriyiz.. “Passion for Denim, Passion for Life” sürdürülebilirlik stratejimizle de birlikte global Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nda (SDG) sahiplendiğimiz alanlarda 2025 sürdürülebilirlik hedeflerimizi belirledik ve bu kapsamda daha iyi bir yaşam için olumlu etki yaratmak adına faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hedeflerimizin bir parçası olarak da bireysel sürdürülebilirliğin yanı sıra iş birliğinde gerçekleştirilen projelerin etkisinin daha etkili olduğuna inanıyor, bu kapsamda gezegenimizin geleceği konusunda bizimle aynı vizyonu paylaşan iş ortaklarımızla birlikte değerli projeler gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuşarak şöyle devam etti: “Hammaddemizin sorumlu şartlarda üretiliyor olması iş modelimizin en önemli aşamalardan biridir.. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde kardeş firmamız olan Çalık Pamuk aracılığıyla; geleceğin tarım uygulaması olarak karşımıza çıkan ve ekili arazilerdeki toprak koşullarını iyileştiren rejeneratif tarımdan elde ettiğimiz Rejeneratif Pamuk ile üretilen koleksiyonumuzu sektöre sunacağız. Bunun yanı sıra döngüsel ekonomi odaklı yeni yatırımlarımız üzerine çalışıyoruz. Heyecan verici yeni projelerimizi yakında duyuracağız.”
Çalık Denim’in yanı sıra Arch&Hook, Messe Frankfurt, Recover, TENCEL ve The LYCRA Company tarafından desteklenen toplantıda; Sektör Mesajı: İşbirliği İnsanlar ve Gezegen için Modayı Nasıl Dönüştürebilir? Endüstri, İnovasyon ve Altyapı: Modayı Yeniden Düşünmek, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği: Sürdürülebilir Bir Dünya için Kadın Liderliği, Hedefler İçin Ortaklıklar: Sektör Değişimini Hızlandırmak İçin İş birliği, Sorumlu Tüketim ve Üretim: Zamanımız İçin Tasarlamak, İklim Eylemi: Doğa Tarafından Yenilikçi başlıkları altında paneller gerçekleştirildi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı